Marko Mozetic-Mozo Pelican

Composer, arranger and guitarist/Skladatelj, aranžer in kitarist.

lutkovno glasbena predstava "tinca binca in njena violinca"

Projekt "Klepetave notke" je leta 2012 nastal z željo, da se slovensko ljudsko glasbo ponese na pravljičen način tudi med najmlajše poslušalce. Cilj projekta Klepetave notke, je otrokom na inovativen, zabaven in interaktiven način predstaviti bogato slovensko izročilo. Združujemo čudovit kolaž umetnosti- glasbene, lutkovne in igralske, ki zaposluje vsa čutila obiskovalcev predstave. Pripovedovanje še posebno zaživi z lutko ob spremljavi glasbe v živo. Predstava združuje dialoge, monologe in petje, tako da je izjemno zanimiva in spodbuja komunikacijo z obiskovalci predstave. Otroke spodbuja k spoznavanju,učenju in petju slovenskih ljudskih pesmi. Otroke seznanjamo tudi z glasbili, ki jih lahko drugače vidijo le na velikih koncertnih odrih. Izkušnje nam kažejo, da se otroci izjemno dobro odzivajo in zato na ta način pridobljeno znanje za vedno osvojijo. Glasbena pravljica TINCA BINCA IN NJENA VIOLINCA spodbuja domišljijski svet,veča pozitivno naravnanost in sprejemanje slovenske kulturne tradicije.

Posebno močno se zavedamo, da je otroku potrebno za celovit razvoj njegove osebnosti nuditi ustrezne dražljaje in situacije. Prepričani smo, da otroku to lahko ponudimo s kvalitetnim, poučnim in zanimivim kulturnim programom, ki ga bo vodil k celovitemu osebnostnemu razvoju, ga spodbujal in ga hkrati tudi sprostil. V ta namen izvajamo tudi delavnice, na katerih otroci izdelujejo preprosta glasbila in osvajajo ter spoznavajo osnovne glasbene vrline.

ERIKOVA KITARA-GLASBENA PRAVLJICA

“V nekem mestu v visoki, rumeni stolpnici živi Erik, ki si neznansko želi igrati kitaro in s svojo skupino potovati po svetovnih odrih.”

 

Erikova kitara je glasbena pravljica, kjer ob pripovedovanju zgodbe in živi glasbi potujemo po svetu. Erik je deček, ki se med vadenjem kitare zasanja in s svojo čarobno kitaro odpotuje v domišljijski svet, v katerem njegova kitara čudezno spreminja oblike. Prav hitro se spremeni v motor in že drvita v starodavni Rim, kjer se kitara spremeni v letečo skrinjo in ga ponese v Španijo. Erikovo popotovanje postane še bolj zanimivo, ko se kitara spremeni v jadrnico in odjadra v Ameriko. Na poti tja ga ugrabijo gusarji, a mu le uspe pobegniti in na kitari odvesla v New York. Od tam se na svoji carobni kitari-saneh odpelje daleč na Antarktiko, kjer se skupaj s pingvini neznasko zabava. Med zabavo se velika ledena ploskev odlomi, ter ga ponese v Afriko, kjer pa si Erik zaželi, da bi ga kitara kot leteča preproga odnesla nazaj domov. Takrat ga iz domišlijskega sveta predrami sestrica in ga prosi naj ji zaigra pesmico Uspavanko.

IMG_2773.JPG