Marko Mozetic-MOZO Pelican

Wellcome! My name is Marko Mozetic-Mozo Pelican and I am composer, arranger and guitarist. I invite you to check out all of my music projects. Best. Mozo

lutkovno glasbena predstava "tinca binca in njena violinca"

Projekt "Klepetave notke" je leta 2012 nastal z željo, da se slovensko ljudsko glasbo ponese na pravljičen način tudi med najmlajše poslušalce. Cilj projekta Klepetave notke, je otrokom na inovativen, zabaven in interaktiven način predstaviti bogato slovensko izročilo. Združujemo čudovit kolaž umetnosti- glasbene, lutkovne in igralske, ki zaposluje vsa čutila obiskovalcev predstave. Pripovedovanje še posebno zaživi z lutko ob spremljavi glasbe v živo. Predstava združuje dialoge, monologe in petje, tako da je izjemno zanimiva in spodbuja komunikacijo z obiskovalci predstave. Otroke spodbuja k spoznavanju,učenju in petju slovenskih ljudskih pesmi. Otroke seznanjamo tudi z glasbili, ki jih lahko drugače vidijo le na velikih koncertnih odrih. Izkušnje nam kažejo, da se otroci izjemno dobro odzivajo in zato na ta način pridobljeno znanje za vedno osvojijo. Glasbena pravljica TINCA BINCA IN NJENA VIOLINCA spodbuja domišljijski svet,veča pozitivno naravnanost in sprejemanje slovenske kulturne tradicije.

Posebno močno se zavedamo, da je otroku potrebno za celovit razvoj njegove osebnosti nuditi ustrezne dražljaje in situacije. Prepričani smo, da otroku to lahko ponudimo s kvalitetnim, poučnim in zanimivim kulturnim programom, ki ga bo vodil k celovitemu osebnostnemu razvoju, ga spodbujal in ga hkrati tudi sprostil. V ta namen izvajamo tudi delavnice, na katerih otroci izdelujejo preprosta glasbila in osvajajo ter spoznavajo osnovne glasbene vrline.